Jeugd

Ook alle kinderen zijn natuurlijk harte welkom bij Tennispark Kralingen. Daar staan Tennissschool Sportswise en LTC Kralingen klaar om er weer een spetterend jaar van te maken! Voor kinderen t/m 12 jaar volgen we het Tenniskids programma van de KNLTB (www.tenniskids.nl).

Kinderen in deze leeftijdsgroep spelen, in trainingen en wedstrijden, op kleinere velden en met andere ballen dan de oudere jeugd en de volwassenen. Dit zorgt ervoor dat tennis verslavend leuk wordt.Tenniskids werkt volgens het Rood-Oranje-Groen systeem:

• Rood: spelen overdwars op kleine velden, met grote zachte rode ballen (kinderen t/m 7 jaar, met uitloop naar 9 jaar).
  • Oranje: spelen op een driekwart veld, met iets minder zachte, oranje ballen (kinderen 8 t/m 11 jaar)
  • Groen: spelen met groene ballen op een heel veld (kinderen 10-12 jaar)

In de competitie speel je samen met kinderen van andere verenigingen, soms thuis, en soms uit, maar altijd in de buurt. Rood en Oranje teams spelen op een aantal zondagochtenden, buiten de seniorencompetitie om. De Groene competitie wordt in een vast team gespeeld, gedurende 6 of 7 weken in het voorjaar op zondagochtend (gelijktijdig met de seniorencompetitie).

Tennisles
Tennisschool Sportswise en LTC Kralingen werken samen aan het jeugdtennis in Kralingen, waarbij Sportswise de trainingen verzorgt en LTC Kralingen de competitie en clubactiviteiten. Meer informatie over de lessen is te vinden op de website van Sportswise.

Lid worden?
Bekijk de speciale jeugdtarieven en vul het inschrijfformulier in.

Meer informatie
Wil je meer informatie over jeugdtennis bij Kralingen? Of wil je je opgeven voor de competitie? Stuur dan een mailtje naar jeugd@ltckralingen.nl.